Hem » Utsikten

Arvsfondsprojektet: Utsikten – Breviks nya hus!

Sedan 1960-talet har samma hus servat lägret med toalett- och tvättmöjligheter. I och för sig till en början med sjövatten och torrdass, men ändå. Sedan många år har också våra gästande grupper vänlig men bestämt talat om att våra duschar och toaletter lämnar övrigt att önska. Länge har vi därför vetat att vi kommer behöva göra något åt detta. Vi har också varit begränsade till att bara driva verksamhet kopplat till stugorna under sommarhalvåret, då vattnet har behövt stängas av när det närmar sig nollan. Samlingsrum har även det varit en bristvara, då vi har flera gästande grupper på området och när sommarlägret har kvällsaktiviteter.

Det nya huset kommer ge större möjligheter i den nuvarande verksamheten, men möjliggör också projektet Världens läger, som kommer innebära fler boende på gården under helger året runt.

I bottenvåningen får vi i det nya huset åtta duschar mot dagens fyra. Vi får nio toaletter mot dagens fyra. Dessutom får vi ett övernattningsrum med eget badrum. Allt kommer att bli med kakel och klinker och fantastiskt fräscht!

På övervåningen får vi ett samlingsrum på 87 kvadratmeter, där man ska kunna vara över 100 personer. Rummet är ritat för att kunna vara allt ifrån konferenssal till aktivitetsrum eller andaktsrum och kapell. I ena hörnet av rummet kommer en kamin stå och bakom ena kortsidans vägg gömmer sig ett litet kök tillsammans med två toaletter.

Vi är väldigt glada att vi med hjälp av bl.a. Arvsfonden, Gustavianska stiftelsen, Norrköpings kommun, några privata givare och Swedbank har kunnat förverkliga denna dröm. Tack så mycket!

 

 

 

 

 

Pågående Arvsfondsprojekt

Världens Läger

Nu har vi startat vårt stora sociala projekt Världens Läger. Tack vare stöd från Arvsfonden kan vi nu erbjuda gratis lägervistelse åt ensamkommande ungdomar året om.

Läs mer ➜

KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Ö Ny Brevik,
61030 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet

Translate »