Sommarledare

Hem » Sommarledare

 

Intro

Jobba som sommarledare

Brevik har mer än 60 års erfarenhet av att arrangera läger för barn och ungdomar. Varje sommar ordnar vi olika nationella och internationella sommarläger. Det handlar mycket om friluftsliv, äventyr och paddling, men också om idrott och lekar och en massa andra tokiga påhitt, som bara kan upplevas på läger. Det är en krävande men tacksam uppgift att få vara ledare på ett läger. Att vara ledare innebär att vara både kamrat och förebild och att kunna ge deltagarna en hjälpande hand. Samtidigt som man får deltagarna att ge det bästa av sig själva ska man också kunna sätta gränser och skapa ordning.

Vem är du

Vem är du?

Oavsett om du varit på Brevik många gånger eller om det är första gången du hör talas om oss och blir sugen på att jobba hos oss i sommar kommer här lite information som är bra att känna till.

För att vara ledare ska du vara 19 år eller äldre. Du söker ett av uppdragen nedan och ditt uppdrag sträcker sig vanligtvis över en 4-veckorsperiod.

Du ska gärna ha erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar samt vara beredd att bo här på lägret. Som ersättning får du härlig gemenskap, vänner för livet, fantastisk miljö, ledarutbildning men erbjuds också mat, logi och 150:- per dag.

Ansökan

Ansökan

Ansökan för 2020 är nu öppen!

Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och sedan mailar ditt personliga brev till sommarledare@kfumbrevik.se.

Rekryteringsprocessen drar igång i början av februari och fortsätter sedan till alla platser är tillsatta så för störst chans att få det uppdrag du vill ha, skicka in din ansökan tidigt.

Ansökningsformulär

Öppna anmälan i nytt fönster.

De olika uppdrag som finns i vår ledarstab

Stugledare

Ansvarar för en stuga deltagare på våra läger Utmaningen, Äventyret, Sjöbusarna, Best of Brevik, International Camp samt temalägren. Stugledaren följer dem under hela dagen och leder dem i lägrets olika aktiviteter. Specificera gärna i din ansökan om det är ett särskilt läger du vill vara stugledare för. Mer info om de olika lägren hittar du under fliken Sommarläger.

Adventure Camp-ledare

Adventure Camp är ett engelskaläger för ungdomar med dyslexi. Här kommer vi behöva engelskspråkiga stugledare – helst med engelska som modersmål!

Daglägerledare

Jobbar i team med att ansvara för planering och genomförande av våra två dagläger Sköna dar och Världens läger.

Konfirmandledare

Har samma ansvar som stugledare samt är konfirmandläraren behjälplig med lektionerna. Förväntas delta i vårens konfirmandförträff samt ansvara för konfirmandåterträffen. Ska själva vara konfirmerade i Svenska Kyrkan.

Programgrupp

Planerar, samordnar och genomför lägrets aktiviteter i samarbete med övriga ledare. Ansvarar även för gårdens Hobbyrum och aktiviteterna där. Hjälper till med aktiviteter inom Trygghet-Samarbete och ska därför vara med på vårens instruktörskurs.

Hurt & Mums

Hjälper till i köket med tillredning av maten till lägerdeltagare, ledare, personal och andra personer som vistas på gården. Hurt & Mums handleds av kökspersonalen men vid vissa måltider, så som frukost och kvällsmacka arbetar Hurt och Mums själva med att förbereda och servera maten. Uppgifterna i köket kan utformas utifrån individen och eventuella förkunskaper.

Skepp & Hoj

Ansvarar för hamnen och dess aktiviteter och materiel samt för kanot- och seglings-instruktioner. Har även visst packningsansvar inför hajkerna. Ansvarar för ev. transporter. Körkort är önskvärt.

Back-up

Ett par erfarna personer som finns som extra resurser på lägret. Några som är ruskigt flexibla och kan hoppa in där det behövs. Kanske avlasta en stugledare, hjälpa Program eller Skepp & Hoj etc.

Utbildningsgrupp

Ansvarar för planering och genomförande av lasparnas utbildning, KFUMs medlemsutbildning ”George” samt att alla ledare/deltagare har de hajk-kunskaper de behöver inför kanothajken. Ansvarar för Trygghet-Samarbete-Utmaningsaktiviteterna och minst en av gruppmedlemmarna ska därför ha genomgått Breviks instruktörsutbildningar.

Ledaraspirant

”Lasparna” genomgår en praktisk och teoretisk utbildning i ledarskap och får pröva på olika ledarroller.

Work Project-ledare

Ansvarar för Work-Project, en internationell grupp ideella ledare, som arbetar med något praktiskt projekt för att göra Brevik ännu bättre.

Ledningsgrupp

Har det övergripande ansvaret för sommarlägren, deltagarna, ledarna, ledaraspiranterna, programmet, föräldrakontakter, sjukvård, administration etc.

Ledningsgruppen tillsätts av fast personal och går inte att söka i det här formuläret.

Translate »