Hem » Sociala Projekt » Världens läger!

Arvfondsprojektet: Världens Läger

Världens läger är ett integrationsprojekt som drivs av KFUM Brevik med stöd från Allmänna Arvsfonden. Projektet engagerar ensamkommande ungdomar och asylsökande barn i Östgötaregionen genom att organisera lägerverksamhet på KFUM Breviks lägergård. Via lägerverksamheten får deltagarna kunskap om den svenska kulturen samt en väg in i föreningslivet.

Projektet ger dessa barn och ungdomar chansen att uppleva det härliga med att vara på läger under sommaren när skola och andra aktiviteter tar uppehåll. Under skolterminerna erbjuder projektet målgruppen att komma på helgläger. Lägren skapar en trygg mötesplats där deltagarna kan träffa vänner och erhålla värdefulla erfarenheter.

Text

Vi ser det som värdefullt att få delta i en typisk svensk aktivitet, så som att åka på läger är. Deltagarna lär sig mer om Sverige, vår kultur och som ex om Allemansrätten. Lägerverksamheten bidrar även till delaktighet och gemenskap som ger förutsättningar till att stärka individen.

Deltagandet i Världens Läger ska hjälpa ungdomarna att hitta en väg in i föreningslivet, vilket i sin tur ger erfarenhet till att vidare ta del av andra demokratiska organisationer och sammanhang. Detta gör vi genom att organisera aktiviteter tillsammans med KFUM och idrottsföreningar.

Projektet kommer även i samarbete med Svenska Kyrkan att bedriva grupper inom det pedagogiska programmet Barn i väntan/Barn i start, för att ge asylsökande barn och ensamkommande ungdomar möjlighet att bearbeta sin resa till Sverige. Programmet hjälper till att reda ut hur deras väntan kan bli meningsfull samt finna en väg framåt. En inre resa som är värdefull vart än i livet du befinner dig.
 

Återträffar för Världens Läger 2017

Under hösten kommer vi ordna återträffar för de ungdomar som var på Världens Läger sommaren 2017. Ni kommer åka buss ut till Brevik på fredagen kl 18:00 och sedan hem igen på söndagen 15:00. Tillsammans kommer vi skratta åt sommarens minnen, mysa i höstmörkret, äta gott och göra aktiviteter tillsammans.Anmäl dig till åtetrträffarna här!

Var du på Världens Läger 1? Anmäl dig till åtrerträffen här!

Var du på Världens Läger 2? Anmäl dig till återträffen här!

Var du på Världens Läger 3? Anmäl dig till återträffen här!

Bild

KFUM Brevik söker ledare under hösten till Världens Läger.

KFUM Brevik ska under hösten 2017 erbjuda helgläger samt dagläger, under projektet Världens Läger, för ensamkommande ungdomar i Östgötaregionen. Lägret omfattar helger under oktober samt november. Detta är möjligt tack vare bidrag från Allmänna Arvsfonden.

Ungdomarna är mellan 14 och 17 år och har vid det här laget börjat bli riktigt duktiga på svenska. Flera känner varandra sedan tidigare och bor på samma boende. Lägren kommer bestå av ca 10-20 deltagare åt gången. De ungdomar som kommer sova över på gården har under sommaren 2017 varit på dagläger hos oss. Något som varit mycket uppskattat av ledare som ungdomar.

Vi söker nu ledare till Världens Läger. Du som daglägerledare bor förstås också kvar på området. På lägren kommer ungdomarna göra vanliga lägeraktiviteter som teambuilding, höghöjdsaktiviteter, kanoting, lägerbål o.s.v. Många av aktiviteterna kommer ske tillsammans med andra ungdomsgrupper på gården.

Lägerteamet kommer består av 2-4 ledare. Arvode för en helg är 3966 kr.

Skicka in din arbetsansökan redan idag till sofia@kfumbrevik.se


 

 

Pågående Arvsfondsprojekt

Världens Läger

Nu har vi startat vårt stora sociala projekt Världens Läger. Tack vare stöd från Arvsfonden kan vi nu erbjuda gratis lägervistelse åt ensamkommande ungdomar året om.

Läs mer ➜

KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Östra Ny, Brevik
610 30 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet

Translate »