Kalender

 • Inga Evenemang
 • Inga Evenemang
 • 01 Jun 2018 - 03 Jun 2018

  Emma-Utbildning i Stockholm!

  Är du ledare i någon förening och vill utveckla dina kunskaper?
  Vill du veta mer om ledarskap, grupprocesser och KFUM i Sverige och världen?

  Välkommen till KFUM:s ledarskapsutbildning Emma!

  När: 1-3 juni (fredag eftermiddag till söndag eftermiddag)

  Var: Kärsögården, Bromma.

  För: KFUM:are från 17 år (riktar sig främst till unga ledare, men går även bra att vara äldre)

  Kostnad: Gratis för deltagare inom KFUM Stockholm Gotland och 1000 kr för de utanför regionen. Då ingår resa från Stockholm, mat, boende och utbildningsmaterial. En no-show avgift på 1500 kr debiteras om platsen inte nyttjas eller avbokas 2 veckor innan kursstart.

  Sista anmälningsdag: 18 maj

  Anmäl dig här!




  04 Jun 2018

  Webinar om inkludering

  KFUM är stort, dags för oss att ta den plats vi borde i samhället!

  Att ta plats är en av de viktigaste delarna i KFUM:s nya strategi What We Want som antogs i höstas på Riksombudsmötet i Norrköping. Att ta plats innebär att höja rösten och att skapa synlighet kring de frågor som vi i KFUM brinner för. På så sätt kan vi sprida KFUM och all den fantastiska verksamhet vi bedriver till fler.

  KFUM Sverige har tidigare tagit ställning i kampanjer som t.ex. #fairplay för att stoppa att unga utvisas från Sverige, #noXcuses för att stoppa våld mot kvinnor och för ungdomars inflytande över de globala hållbarhetsmålen genom projektet Din agenda.

  Ett av våra viktigaste fokusområden handlar om inkludering och vi vet att det finns massor med människor i vår rörelse som tycker och tänker kring detta tema. Vilka budskap om inkludering tycker du att KFUM ska förmedla? Vi vill ta ställning tillsammans med dig som medlem, och för att ställningstagandena ska vara relevanta och förankrade i vår rörelse behövs din klokhet.

  Välkommen på Webinar om inkludering den 4 juni kl. 18-20! Under träffen jobbar vi gemensamt fram ett eller fler ställningstaganden som KFUM ska göra kring inkludering. Ta plats i KFUM och hjälp KFUM ta plats i världen! Vi ses!

  Anmäl ditt intresse HÄR, så får du en länk till webb-träffen inom kort.

  Har du några frågor, maila katarina.granander@kfum.se eller ring 08-677 30 30.

   

   

   

   




  18 Jun 2018 - 27 Jun 2018

  Warghajk 2018

  Warghajken tar dig genom trolska storskogar, öppna fjällvidder, kultur-marker, fäbodar och slåtterängar. Tillsammans stannar vi upp, funderar över och lär oss av det vi får se och uppleva. I den lilla gruppen/patrullen delar vi på ansvaret under vandringen och övar oss i ledarskap.

  Warghajken ger dig en friluftsupplevelse där du lever närmare naturen. Vi övernattar i vindskydd och lagar mat av enkla råvaror över öppen eld. I hajken ingår också en övernattning på egen hand eller tillsammans med en kamrat.

  Warghajken är den äldsta av Djurhajkerna och har gått i över 50 år. Den är
  en viktig del av ledarskapskurserna inom KFUM Sverige.

  Var: Vedungsfjällen, Norra Dalarna

  När: 18-27 juni 2018

  Vem: från 15 år med friluftsintresse

   

  Anmälan: Anmäl dig senast 7 maj 2018 genom denna länk: https://podio.com/webforms/19817807/1342815

  Pris: 1800 kr för medlemmar i scoutkårer och föreningar anslutna till KFUM Sverige, övriga betalar 2000 kr.

  Frågor: ingrid.greiby@kfum.se




  30 Jun 2018 - 08 Jul 2018

  Åk på Journey for justice med JAI i Palestina

  Nu går det att registrera sig till årets Journey for Justice i Palestina, mellan 30 juni (ankomst) and 8 juli (avresa).  Journey for justice är en resa i Palestina för att ge dig en inblick i vardagslivet bland unga under ockupation och en inblick i konflikten. Resan inkluderar guidade turer and besök för att se och uppleva livet under ockupation och Palestinsk kultur och arv. Tillsammans med presentationer och diskussioner om konfliktens stora frågor och områden samtidigt som du som deltagare under hela resan lever och umgås med palestinska ungdomsledare för att höra deras erfarenheter, drömmar och liv kommer ge dig en erfarenhet du sent ska glömma.

  Unga människor mellan 17-30 från hela världen, oavsett bakgrund, religion eller medlem i KFUK-KFUM är välkomna.

  Det är JAI, Joint Advocacy initaive, ett samarbete mellan East Jerusalem YMCA och YWCA Palestine som arrangerar Journey for Justice.

  Schema för resan och mer information hittar du här:

  Här kan du registrera dig direkt.

  Som medlem i KFUM kan du söka medel för ditt deltagande via Triangelfonden. Här hittar du mer information om detta: https://kfum.se/triangelfonden/

  Har du frågor? Tveka inte att kontakta Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se eller 08-6773011.




  08 Jul 2018 - 14 Jul 2018

  Ta med din förening till hela världens KFUM!

  Ta med din förening på en av de största mötesplatserna inom YMCA – Världsrådsmötet som samlar deltagare inom rörelsen från hela världen. Världsrådsmötet hålls 8-14 juli 2018 i Chiang Mai, Thailand, och är den internationella YMCA-rörelsens årsmöte som hålls vart fjärde år.

  Om Världsrådsmötet: 19th World Council theme: “Youth Empowerment 4 Good” The YMCA World Council theme is dedicated to our global focus and long-term vision of Empowering Young People. “Youth Empowerment 4 Good” is an ongoing commitment to our “4” long-term strategic focus areas: employment, health, environment, civic engagement. “4 good” is a confirmation of ‘forever’ and ‘for good works’: the result of our collective impact.

  This World Council theme builds upon the history of the YMCA and adds to its future: “Youth Empowerment 4 good.” The World Council meeting will be a celebration of hundreds of YMCA Change Agents who are the leaders of today and tomorrow. As Johan says, this World Council is the opportunity to be creative and to innovate new ways to empower more youth … for good works and forever. Empowering young people is in the DNA of the YMCA global movement – and always will be.”

  Läs mer och anmäl er här: https://worldcouncil.ymca.int/

  Berätta gärna för KFUM Sverige om ni anmäler er så får vi en chans att ha gemensam kontakt med alla från Sverige. Meddela oss på ingrid.greiby@kfum.se. Bestäm i din förening hur ni löser kostnaden för resa och deltagande.

  Mer info om priser hittar ni här: https://worldcouncil.ymca.int/ – OBS, lägre avgift om ni anmäler er före 31 januari 2018.




  08 Jul 2018 - 14 Jul 2018

  Vill du representera KFUM Sverige på YMCAs Världsrådsmöte?

  Den 8-14 juli 2018 arrangeras YMCA World Council, i Chiang Mai Thailand. Det är den internationella YMCA-rörelsens årsmöte som arrangeras vart fjärde år. Är du intresserad av att vara en del av den svenska delegationen, så finns nu tre möjligheter.
  Res till Thailand som en av KFUM Sveriges tre delegater.
  Vi söker en person som kommer vara KFUM Sveriges delegat, dvs en av tre personer från KFUM Sverige som är med på det demokratiska mötet och har rösträtt. Denna plats är helfinansierad av KFUM Sverige.

  Om du är en person med gedigen erfarenhet av KFUM i Sverige, av årsmöten och demokratiska processer och dessutom deltagit i internationella arrangemang – kan du vara den vi söker. Skicka ett mail till ingrid.greiby@kfum.se, med dina kontaktuppgifter, en motivering varför just du passar för detta uppdrag samt en beskrivning (CV) över dina erfarenheter enligt ovanstående önskemål.
  Bli en del av den svenska delegationen och åk som öppen deltagare

  Dessutom söker vi två personer som kommer representera KFUM Sverige, dock utan rösträtt – dessa två platser finansieras med 10 000 kr/person.
  Dessa platser är för KFUM-medlemmar som kanske inte hunnit med så mycket än, men som är nyfikna på vår omvärld och hur KFUM i världen arbetar. Passar du in i den beskrivningen, skicka in din intresseanmälan i ett mail till ingrid.greiby@kfum.se, med dina kontaktuppgifter, en motivering varför just du passar för detta uppdrag samt en beskrivning (CV) över dina erfarenheter. Presentera också hur du planerar att finansiera kostnaden utöver de 10 000 kr som KFUM Sverige betalar. Resa, mat och boende kostar ca 20 000 kr totalt.

  Vid val av representanter för KFUM Sverige beaktas, förutom dina kvalifikationer, även policyn för ”Ansökningskriterier vid nomineringar och aktiviteter” som du hittar här: https://kfum.se/wp-content/uploads/2014/09/Kriterier-For-Nomineringar-Och-Aktiviteter.pdf

  Senast den 31 januari, vill vi ha din ansökan.

  Läs mer om YMCA Världsrådsmöte på https://worldcouncil.ymca.int/




  21 Jul 2018 - 29 Jul 2018

  Åk på läger i Belarus

  I år finns möjlighet att åka på läger den 21-29 juli i Ponemontsy i Belaurs, i vackra Lida distriktet.Temat för lägret är aktivt medborgarskap och kallas “All Together – 2018”.

  Programmet innehåller utbildningsseminarium och workshops på temat aktivt medborgarskap, mänskliga rättigheter och arrangeras med representanter från civilsamhället i Belarus. Idrott och underhållning, kreativa aktiviteter och arbeta kring lägerverksamhet står på agendan för lägret!

  Lägret är kostnadsfritt eftersom det ingår inom ramen för vårt utvecklingssamarbete i Östprogrammet Youth embrace, vilket inkluderar resa, mat, en tältplats (obs ta med tält!) och deltagande i programmet.

  Har du frågor rörande lägret eller vill anmäla dig? Kontakta Jana på KFUM Sverige, jana.frolen@kfum.se




  16 Aug 2018 - 19 Aug 2018

  Internationellt sommarläger - Din agenda!

  Vill du bidra till att göra världen bättre för unga? Är du intresserad av globala frågor? Då ska du komma till Din Agendas Ambassadörernas internationella sommarläger! Förutom ett grymt läger med nya kompisar med samma globala intressen som du, kommer vi att lära oss mer om de globala hållbarhetsmålen, om KFUM i världen och den makt vi har att förändra! Vi kommer också att använda lägergården KFUM Brevik till max (höghöjdsbana, kanotpaddling och zipline står på menyn!). Vi kommer också prata om hur du hemma i din förening, i sin stad, skola, jobb kan arbeta för en mer hållbar värld och för att utrota fattigdomen i världen (bland mycket mycket annat)!

  Lägret är för dig som är intresserade av att bidra till en bättre värld och som vill arbeta med andra unga runt om i världen för att se till så att de globala målen blir verklighet! Du behöver inte vara någon expert, huvudsaken är att du har ett intresse och vill lära dig mer!

  När: 16–19 augusti. Vi börjar med middag den 16 augusti och avslutar på eftermiddagen den 19 augusti.  

  Var: KFUM Brevik, Östra Ny Brevik 610 30 Vikbolandet

  Vad kostar det? Lägret är kostnadsfritt. Vi tar dock ut en no show avgift på 1500 kr om du anmäler dig med hoppar av.

  Mat: all mat kommer att vara vegetarisk (vi lever som vi lär för att kunna uppnå de globala målen) Har du någon allergi behöver du säga till vid anmälningen.

  Resor: alla deltagare får ett resebidrag på max 500 kr som utbetalas i efterhand.

  Boka din resa så att du är på plats i Norrköping kl 16.00, så möts vi och åker gemensamt till KFUM Brevik!

  Boende: Vi bor tillsammans i stugor på Brevik.

  Anmäl dig senast 25 juni genom att svara på frågorna i länken: https://podio.com/webforms/20748691/1425286

  Har du frågor om lägret så tveka inte att höra av dig till Caroline, projektledare för Din agenda på KFUM Sverige, 08-6773011 eller caroline.daly@kfum.se

   

  Du kan också följa uppeppningen på vårt facebook event HÄR




  27 Aug 2018 - 09 Sep 2018

  Nationell Helhetenutbildning - George

  Nu är det dags att genomföra en nationell Helhetenutbildning, George – om KFUM. Helheten är KFUM Sveriges utbildningspaket för hela KFUM rörelsen i Sverige. Helheten har två huvudsakliga fokusområden:

  • Ledarskap & personlig utveckling
  • KFUM

  Syftet med Helheten är att erbjuda rörelsens medlemmar relevanta ledarskapsutbildningar på flera olika nivåer för att stimulera engagemang och ledarutveckling, så att hela KFUM i Sverige kan fortsätta skapa meningsfulla mötesplatser där unga människor möter sina aktuella behov och utvecklas till sina fulla potential.

  Helheten består av fem utbildningar:

  • Introduktion till KFUM – George: Om KFUM
  • Introduktion till ledarskap – Williams: Grundläggande ledarskap & personlig utveckling
  • Fördjupningskurs i ledarskap – Emma: Fördjupningskurs om KFUM och i ledarskap & personlig utveckling
  • Avancerad ledarskapsutbildning – Mary: Avancerad utbildning om KFUM och i ledarskap & personlig utveckling
  • Processledarutbildning – ”Kuffen”: KFUMs Utbildning för ledare som vill bli Emma-utbildare

  KFUM Sverige arrangerar nu nationellt genomförda George, lett av KFUM Sverige, på den digitala plattformen Learnify. Kursen kommer att vara ledd, men du kan göra den när det passar dig under en period av 2 veckor.

  Anmäl dig här: https://podio.com/webforms/20869744/1436609

  Har du frågor? Tveka inte att kontakta Caroline, caroline.daly@kfum.se eller 08-6773011.

  Vill du veta mer om Helheten kan du läsa mer här: https://helheten.kfum.se/ 

  Den nationella George har tagits fram i samverkan mellan Sensus och KFUM.




  17 Sep 2018 - 30 Sep 2018

  Nationell Helhetenutbildning - Williams

  Nu är det dags att genomföra en till nationell Helhetenutbildning, Williams– grundläggande ledarskap och personlig utveckling. Helheten är KFUM Sveriges utbildningspaket för hela KFUM rörelsen i Sverige. Helheten har två huvudsakliga fokusområden:

  • Ledarskap & personlig utveckling
  • KFUM

  Syftet med Helheten är att erbjuda rörelsens medlemmar relevanta ledarskapsutbildningar på flera olika nivåer för att stimulera engagemang och ledarutveckling, så att hela KFUM i Sverige kan fortsätta skapa meningsfulla mötesplatser där unga människor möter sina aktuella behov och utvecklas till sina fulla potential.

  Helheten består av fem utbildningar:

  • Introduktion till KFUM – George: Om KFUM
  • Introduktion till ledarskap – Williams: Grundläggande ledarskap & personlig utveckling
  • Fördjupningskurs i ledarskap – Emma: Fördjupningskurs om KFUM och i ledarskap & personlig utveckling
  • Avancerad ledarskapsutbildning – Mary: Avancerad utbildning om KFUM och i ledarskap & personlig utveckling
  • Processledarutbildning – ”Kuffen”: KFUMs Utbildning för ledare som vill bli Emma-utbildare

  KFUM Sverige arrangerar nu den första nationellt genomförda Williams, lett av KFUM Sverige, på den digitala plattformen Learnify. Kursen kommer att vara ledd, men du kan göra den när det passar dig under en period av 2 veckor.

  Anmäl dig här: https://podio.com/webforms/20869833/1436614

  Har du frågor? Tveka inte att kontakta Caroline, caroline.daly@kfum.se eller 08-6773011.

  Vill du veta mer om Helheten kan du läsa mer här: https://helheten.kfum.se/ 

  Den nationella Williams har tagits fram i samverkan mellan Sensus och KFUM.




KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Ö Ny Brevik,
61030 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet

Translate »