Kalender

Hem » Om oss » Kalender
 • Inga Evenemang
 • Inga Evenemang
 • 27 jul 2019 - 04 aug 2019

  Journey for justice med JAI i Palestina

  Journey for justice är en resa i Palestina för att ge dig en inblick i vardagslivet bland unga under ockupation och i konflikten. Resan inkluderar guidade turer and besök för att se och uppleva livet under ockupation och Palestinsk kultur och arv.

  Tillsammans med presentationer och diskussioner om konfliktens stora frågor och områden samtidigt som du som deltagare under hela resan lever och umgås med palestinska ungdomsledare för att höra deras erfarenheter, drömmar och liv kommer ge dig en erfarenhet du sent ska glömma…

  Det är JAI, Joint Advocacy initaive, ett samarbete mellan East Jerusalem YMCA och YWCA Palestine som arrangerar Journey for Justice.

  När?

  27 juli (ankomst) and 4 augusti (avresa).

  För vem?

  Unga människor mellan 17-30 från hela världen, oavsett bakgrund, religion eller medlem i KFUK-KFUM är välkomna.

  Schema, info och registrering

  Schema för resan och mer information hittar du här: http://www.jai-pal.org/en/advocacy-visits-trips/advocacy-programs-palestine/journey-for-justice

  Som medlem i KFUM kan du söka medel för ditt deltagande via Triangelfonden. Här hittar du mer information om detta: https://kfum.se/triangelfonden/

  Har du frågor?

  Tveka inte att kontakta Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se eller 08-6773011.
  04 aug 2019 - 08 aug 2019

  Connect Celebrate Create - YMCA 175

  I augusti 2019 firar YMCA 175 år i London. Vi kommer vara där! Syftet med mötet är CONNECT: lära känna nya människor att lära av och dela med sig till; CELEBRATE: fira att YMCA i 175 år skapat meningsfulla mötesplatser för unga människor; CREATE: skapa förändringar och bra förutsättningar för morgondagens ledare.


  KORTFAKTA:

  När; 4-8 augusti 2019

  För vem: Fokus på unga ledare 16-35 år, alla är självklart välkomna!

  Kostnad: “Early bird”, fram till 31 januari 2019 – £410, därefter £465, detta inkluderar; deltagaravgift, logi (4 nätter), mat, aktiviteter och biljett till Londons lokaltrafik. KFUM Sverige har 100 stycken “early-bird-platser”.

  Anmälan: Varje lokalförening ansvarar för att anmäla föreningens deltagande på www.ymca175.com Föreningen kan boka och betala för platser utan att alla platser är besatta/namngivna.

  Samordning: KFUM Sverige har viss övergripande samordning och kommer bjuda in till möten av olika slag. Koordinator är Ingrid Greiby, Ingrid.greiby@kfum.se  08-677 30 63

  Utförlig info hittar ni i dokumentet nedan!

   
  12 aug 2019 - 18 aug 2019

  Global Week 2019

  Är du intresserad av internationella frågor och ser ungas deltagande i fredsarbete som en nödvändighet? Vill du stärka dina kunskaper i påverkansarbete och samtidigt utvecklas i ditt ledarskap? Och träffa unga ledare från KFUM i Europa? Då ska du ta och ansöka om att åka på Global Week 2019!

  Global Week 2019 kommer att hållas på Rønningen Folkehøgskolen, Oslo mellan 12-18 augusti! 50 deltagare från 11 olika länder förväntas komma för att dela erfarenheter och lära sig mer om fredsarbete och internationella frågor!

  Praktiskt

  Global week arrangeras på Rønningen Folkehøgskolen, Oslo, Norway

  Deltagande, vilket inkluderar kost och logi under hela Global Week är kostnadsfritt

  Resan till Oslo bokar du själv men får reseersättning på upp till 250 Euro,  mot inlämnat kvitto.

   

  Vill du åka?

  Du behöver kunna prata engelsk flytande och vara mellan 18-30 år. Skicka en motivation till varför du vill delta till Caroline på KFUM Sverige senast 12 maj, caroline.daly@kfum.se

   

  Övrigt

  Läs mer här: https://kfuk-kfum-global.no/metode/global-week 
  12 aug 2019 - 16 aug 2019

  Youth Exchange i Belarus

  KFUM Sverige har ett samarbete med YMCA Belarus och YMCA Ukraine sedan många år. Unga ledare från alla tre länderna jobbar tillsammans för att sprida kunskap, lära av varandra och hitta lösningar för gemensamma utmaningar.

  Under en treårsperiod som startade 2018 har  fem ungdomar från varje nation möjlighet att ses över gränserna och under några dagar tillsammans forma ett forum för att diskutera viktiga ämnen. Förra året var ämnet var “Active Citizenship” i år går stafetten vidare till Belarus.

  Sommarens forum handlar om Social Entrepreneurship.

  Nästa år är det Sveriges tur att vara värd och då är ämnet Internal democracy. Upplägget bygger på eget initiativ och kreativitet. Det som är beslutat är ämnet och budget, i övrigt är det deltagarna själva som formar innehållet.

  Låter det som ett bra sätt att tillbringa några dagar i augusti? Skicka i så fall ett mejl till martin.hedberg@kfum.se där du kort beskriver din bakgrund inom KFUM och varför du vill delta i utbytet. KFUM Sverige täcker kostnader för resa, mat och boende.

   
  05 okt 2019 - 12 okt 2019

  Mary-utbildning på Malta

  Är du ledare i en KFUM förening och vill utvecklas i ditt ledarskap? Då är detta en kurs för dig! Mary är ett det fjärde steget i KFUM:s utbildningspaket. Mary är en intensiv och avancerad ledarskapsutbildning och bygger på att du har erfarenhet av att vara ledare i rörelsen och av tidigare ledarskapsutbildningar. I år kommer vi ha utbildningen på Malta.

  Mary riktar sig till dig som är över 20 år och aktiv ledare, förtroendevald eller anställd inom KFUM och har minst två års ledarerfarenhet. Läs mer om Mary här

  Var?

  Malta

  När?

  Vi åker dit den 5 oktober och hem den 12 oktober (t.o.r. Arlanda – Valetta).

  Kostnad?

  8000kr. I priset ingår resa t&r från Arlanda, boende, mat, studiebesök, material och kurs.

  Förkunskaper?

  Som deltagare på Mary förväntas du ha förkunskap om KFUM och om ledarskap ungefär motsvarande Emma. Om du inte har gått Emma, George eller Williams förväntas du göra George och Williams inför kursen. Detta kan du göra på egen hand.

  Mer information om Mary?

  Finns här 😀 

  Har du fler frågor kan du mejla annika.thomsson@kfum.se

  Anmälan?

  Via formuläret nedan. Sista anmälningsdag 17juni 2019

   

  Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

   

   
  17 Nov 2019 - 22 Nov 2019

  YWCA:s världsrådsmöte i Johannesburg, Sydafrika

  Vart fjärde år samlas den internationella KFUK-rörelsen, World YWCA, för att diskutera och besluta om nya strategier och riktningar för rörelsen, välja en ny styrelse och för att ta del av vad som händer i de 109 nationella KFUK-organisationerna.

  2019 kommer rörelsen att samlas i Johannesburg, Sydafrika den 17-22 november under rubriken Young Women Transform Power Structures for Gender Equality.

  Mer information om KFUM Sveriges deltagande kommer under 2019.
  06 Dec 2019 - 08 Dec 2019

  KFUMs Utbildning för utbildare 2019

  Utbildningen har fokus på att utbilda nya utbildare för Fördjupningskurs i ledarskap – Emma. Kursen är väldigt interaktiv och det förväntas visst förberedelsearbete innan kursstart.

  När?

  6-8 december (start med middag ca 18.00 den 6 december och avslut ca 16.00 den 8 december)

  Var?

  KFUM Sverige, Rosengatan 1, 111 40 Stockholm

  Kostnad?

  Utbildningen är gratis och det bjuds på lunch och fika. Önskar du kostnadsfritt delat boende på vandrarhem anmäler du det via anmälningslänken nedan.

  Vart anmäler jag mig?

  Klicka här för att anmäla dig

  Sista anmälningsdag 15 november

  Om kursen

  Målgrupp:
  Aktiva ledare med längre ledarerfarenhet.
  Förkunskapskrav: Emma och/eller Mary i Helhetens utbildningspaket.

  Syfte med utbildningen:
  Att deltagare lär sig utbildningsmaterialet för Fördjupningskurs i ledarskap – Emma och utvecklar sitt ledarskap i rollen som utbildare
  Mål med utbildningen:
  • Deltagaren är tryggare och tydligare i sitt personliga ledarskap.
  • Deltagaren är trygg att leda minst fyra av kurspassen inom Emma.
  • KFUM rörelsen i Sverige tillgodoser ett kontinuerligt behov av kompetenta och engagerande Emma-utbildare.
  • Att Fördjupningskurs i ledarskap – Emma kvalitetssäkras.

  Lär mer här:
  https://kfum.se/evenemang/kfums-utbildning-for-utbildare/

  Har du frågor?

  Kontakta Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se.
  01 aug 2020 - 09 aug 2020

  European YMCA Youth Workers Camp

  Under en vecka i augusti 2020 bjuder YMCA Europe in till ett läger för ledare och andra ideellt engagerade inom KFUM. Till lägret kommer deltagare från hela Europa och på agendan står bl.a. trädhusbygge och utomhusaktiviteter, ledarskapsutbildningar, erfarenhetsutbyte, Ten Sing och såklart mycket umgänge.

  När: 1-9 augusti 2020

  Var: Camp Michelstadt, Ottenwald i Tyskland

  För: Ledare och ideellt engagerade i KFUM i åldrarna 16-25.

  Kostnad: 140 €, resekostnader ersätts med upp till 270 €.

  Sista anmälningsdag: 30 mars 2020

  Anmäl ditt eller din förenings intresse till info@kfum.se.
KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Östra Ny, Brevik
610 30 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet

Translate »