Hem » Friplats
Friplats

Vi vill ge alla barn chansen att åka på sommarläger

För dig som inte själv har möjlighet att finansiera en lägerplats, finns möjligheten att ansöka om en friplats, det betyder att du får lägeravgiften helt eller delvis reducerad. Denna unika möjlighet kan vi erbjuda tack vare stöd från fonder och bidragsgivare. Ansökningarna behandlas konfidentiellt, lägerdeltagarna vet inte vem som kommit på friplats och ledarna får endast veta det i samband med ev. föräldrakontakt.

Friplats

Brevik har drivit läger i 60 år. Kanske har du varit här på sommarläger eller på lägerskola. Då vet du vilken fantastisk anläggning vi har med skog, vatten och öppna fält – perfekt för barn och ungdomar att spendera en del av sitt sommarlov på. De flesta som söker sig hit är barn med föräldrar som kan betala, ganska höga avgifter, för en lägerplats. Tyvärr kan inte alla föräldrar det utan många barn får gå i stan hela långa sommaren. Detta vill vi ändra på och söker därför pengar från olika föreningar, klubbar, fonder och stiftelser för att själva kunna finansiera platser till behövande barn och ungdomar.


2007 började vi att själva söka finansiering. Det hela slog mycket väl ut och projektet ökade snabbt i omfattning till att 2013 omsätta 650000:- som kom barn och ungdomar i framför allt Söderköping, Norrköping, Valdemarsvik och Linköpings kommuner tillgodo.

Ansök om friplats

Du kan ansöka om en friplats till ett barn både som målsman och som tjänsteman. Läs mer här under om hur du gör för att ansöka på de två olika sätten.

Observera att din ansökan inte garanterar dig någon friplats utan bedöms av KFUM Brevik och meddelas dig i maj (gällande sommarläger). OBS! Det går inte heller att boka en plats på läger och samtidigt söka friplats, endast ett av alternativen är möjligt.

Ansökningarna behandlas konfidentiellt, inga av lägerdeltagarna och endast ett fåtal av ledarna vet vem som kommer på friplats. Det går bra att ansöka om friplats för mer än ett barn per familj.

Man kan också söka friplats när vi har läger under höstlovet och påsklovet.

Viktig information om friplatser

Viktig information om friplatser 2019 och 2020

Du kan ansöka om en friplats till ett barn både som målsman och som tjänsteman. Ansökningarna behandlas konfidentiellt, lägerdeltagarna vet inte vem som kommit på friplats och ledarna får endast veta det i samband med ev. föräldrakontakt. Observera att din ansökan inte garanterar dig någon friplats utan bedöms av KFUM Brevik och ansökningarna behandlas löpande. Det går inte heller att boka en plats på läger och samtidigt söka friplats, endast ett av alternativen är möjligt. Det går bra att ansöka om Friplats för mer än ett barn per familj.

Hjälp oss att hitta rätt barn till våra friplatser!

De ledare som arbetar på våra läger är ca 18-25 år, jobbar i stort sett ideellt och har en härlig inställning till barn och ungdomar. För att backa upp de ideella ledarna anställer vi även en grupp resursledare. Med denna bakgrund måste vi ändå ställa vissa krav:

  • Det är viktigt att barnen själva vill komma på läger hit.
  • Eventuellt funktionsvariation/diagnos måste diskuteras med oss innan anmälan.
  • Barn med assistent i skolan måste ha assistent med sig här, denna assistent bekostas inte av oss. Detta kan även gälla om barnet inte har assistent men går i någon form av specialklass.

Hur gör du för att ansöka om en friplats?

  • Du som söker ska antingen vara målsman eller en kontakt som kan garantera att friplatsen går till just behövande barn/ungdom. (T.ex. socialsekreterare, lärare, skolsköterska, diakon etc.)
  • Titta på vilket läger som skulle passa det barn du tänker på, ha 2-3 alternativ. Lägren finns på www.kfumbrevik.se/sommarlager. OBS! Du kan inte ansöka om en friplats och samtidigt själv anmäla barnet till en lägerplats, ansökan om friplats görs alltså endast via länken längre ner på denna sida.
  • Prata med föräldrar och barn om intresse finns för lägret. Barnet måste själv vilja åka på läger.
  • Fyll i ansökan på www.kfumbrevik.se/friplats senast 30 april 2019.
  • Vi tar kontakt med dig som är målsman eller tjänsteman om huruvida barnet får en plats. Kanske behöver vi också få en del kompletterande uppgifter.

Ansökan hittar du här under.

Klicka här för att ansöka om Friplats! ➜

KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Östra Ny, Brevik
610 30 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet

Translate »