• Stärk gruppen

  Stärk gruppen

 • En plats för samtal och bön

  En plats för samtal och bön

 • Utvecklande upplevelser och äventyr

  Utvecklande upplevelser och äventyr

Sommarläger

Sommarläger

 Klassresa & Lägerskola

Klassresa & Lägerskola

Församling & Föreningar

Församling & Föreningar

 Konferens & möten

Konferens
&
möten

Församlingar och Föreningar

Hem » Församlingar och Föreningar
Presentation

Oavsett om ni är ute efter teambuilding för ledargruppen, utmaning för konfagruppen eller en trevlig gemenskapsdag för er förening hoppas vi att Brevik är ert förstaval.


Kom till oss med era konfirmander eller ungdomsgrupper och låt oss ta hand om matlagning, lära-känna-lekar och spännande aktiviteter!

Kommer ni fredag-söndag står kvällsmaten och väntar vid ankomst. Efter att ni fått tillgång till ert boende har ni kvällen fri för egna aktiviteter. Under lördagen och söndagen kan ni sedan varva egna pass med samarbetsövningar under ledning av våra duktiga instruktörer. Eller kanske vill ni ge er ut på Gruppdraget och lösa övningar på egen hand med karta, rep och kodnyckel? En tur med kanoterna är alltid uppskattat och kanske hinner ni också med en tur i vår bana Höjdaren uppe i trädtopparna. Under kvällarna har ni tid för egna aktiviteter, kanske lägerbål med korvgrillning eller filmvisning? God mat och vacker natur gör det till en toppenhelg.

 • "Breviks instruktörer är professionella, trygga, tydliga och bra på att bemöta ungdomarna."

  – Färingsö Församling

 • "Mycket god mat! Trivsam miljö och bemötande."

  – Kärna Församling

 • "Både deltagare och ledare var nöjda [med aktiviteterna]. Bra Trygghets- och Samarbetsövningar."

  – Folkungabyggdens Pastorat

 • "Brevik är så himla flexibla och hjälpsamma. Det är en av huvudanledningarna att vi kommer hit. ."

  – St. Olofs Församling

Aktiviteter

 

Våra Aktiviteter


På Brevik finns det förutom vacker natur och närhet till skog och vatten, en hel del aktiviteter.

Vi har både höghöjdsaktiviteter som vår höghöjdsbana och linbanor, och teambuilding, kanoting och pilbåge.

Vi jobbar mycket pedagogiskt på Brevik med modellen TSU (Trygghet, Samarbete, Utmaning) och Utmaning Efter Eget Val där individen själv sätter sin nivå och utmanar den med stöd från gruppen.

Vi försöker också hålla nere gruppstorleken till 8-12 pers beroende på aktivitet för att alla individer ska ges möjligheten att utmana sig själva efter sitt val.

Mer information om våra aktiviteter hittar du lite längre ner.

Höjdaren

Höjdaren – Vår populära höghöjdsbana

Mellan plattformar på 6-8m höjd ligger Höjdaren, vår höghöjdsbana, där du med stöd av gruppen och din coach på marken, tar dig igenom olika typer av hinder.
Du kan välja att göra 2,5 eller 7 stationer.

Självklart sitter du säkrad i din sele under hela banan som avslutas med ett nervkittlande kliv rakt ut i luften.

Vi jobbar med grupper om max 12 personer och ett pass är 2 timmar långt.

Till toppen av sidan

Zipline/Travärstingen

Zipline och Travärstingen – Linbanor som pirrar i magen

Vi har flera linbanor, några små som ni får använda på egen hand men även ett Ziplinesystem med tre linbanor genom skogen.
Tillsammans med er instruktör får ni prova på att kasta er utför stupet, glida genom skogen och slutligen köra vår längsta linbana ”Travärstingen” som är en 240m lång resa över lägerområdet.

Det går också att bara åka Travärstingen och istället åka den flera gånger.

Travärstingen tar ca 1,5 timme och hela Ziplinesystemet tar ca 2 timmar för 12 personer.

Till toppen av sidan

Bergsklättring

Bergsklättring – På riktig bergvägg

Testa på vår 15m höga bergvägg medan kompisarna hejar på och ger dig tips på vägen upp till ringklockan.

Du sitter hela tiden säkrad i en toppsäkring och säkras av en instruktör. När du kommit så högt som du själv känner för, firas du lugnt ned till marken igen.

Du kan välja att klättra med dina egna skor, men vi har också klätterskor i alla storlekar att låna.

En bra storlek på grupp är 8 personer och ett pass är 45-60 minuter långt.

Till toppen av sidan

Backstapling

Backstapling – Balans på svajigt torn

Stapla läskbackar på varandra och klättra samtidigt upp på dem. Den här aktiviteten utmanar både din balans och känsla för höjd. Du sitter säkrad i en helkroppssele och har möjlighet att klättra på upp till 30 backar.

Till toppen av sidan

Kanot

Kanot – Paddla i havet eller i vår damm

Brevik ligger i vackra S:t Annas skärgård och det finns inget bättre sätt att uppleva den än i en av våra kanadensare.

Paddla fram mellan kobbar och skär i skärgården. Det finns även möjlighet att paddla i vår anlagda damm för de lite mindre vana paddlarna, där vi också har hängbroar och små öar att navigera runt.

Till toppen av sidan

Bågskytte

Bågskytte – Är du en Legolas eller en Robin Hood?

Med våra recurvebågar som är enkla att hantera får du prova på att skjuta på olika avstånd. Kan du träffa mitt i prick?

Till toppen av sidan

Trygghets- och samarbetsövningar

TS – Trygghets- och Samarbetsövningar för att stärka gruppen

Behöver ni lära känna varandra, få ihop gruppen lite mer eller vill ni ta chansen att få nya perspektiv på rollerna i er grupp? Våra kunniga instruktörer tar er igenom gruppanpassade program där individen i gruppen är i fokus. Vi jobbar efter en modell som heter TSU (Trygghet, Samarbete, Utmaning) där individen utmanas efter eget val med gruppen som stöd. Ofta lägger TS (som det också kallas) en bra grund inför våra höghöjdsaktiviteter.

Till toppen av sidan

Gruppdraget

Gruppdraget – Samarbetsäventyret som utmanar alla aspekter i gruppen

Ett samarbetsäventyr som är som en kombination mellan orientering och Fångarna på fortet. Ute i skogen ska du och din grupp hitta våra stationer och tillsammans lösa dem. Här testas både gruppens klurighet och gemensamma styrkor. I slutet, om ni löser koden, väntar ett pris.

Till toppen av sidan

Mat

 • Äta på Brevik

  Vi lagar, ni äter
  Vi serverar hemlagad mat med god kvalitet i vår matsal med havsutsikt. Maten är anpassad efter gruppen och kan därför variera.

  ”Mycket god smak på all mat, trevlig personal, bra service, bra tillgång till kaffe” – Vittra Östertälje”

  Specialkost vid allergier och likande är inget problem för oss. Tyvärr har vi dock ej möjlighet att ta hänsyn till speciella dieter som t.ex. LCHF, Paleo eller liknade.

 • Helpension

  Vi vet att det är skönt att helt kunna fokusera på sin grupp och roliga aktiviteter. Kom in i vår mysiga matsal där vår vällagade buffé står uppdukad.
  Väljer ni helpension så ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika alt. korvgrillning.

  Trerätters middag
  Vill ni avsluta er personaldag med något extra, varför inte boka en två- eller trerätters middag hos oss. God vällagad mat i vacker och naturnära miljö. Vi har färdiga menyförslag att skicka till er.

 • Vill ni hellre laga er mat själva så finns möjligheten att ha självhushåll i vårt självhushållskök där det finns utrustning för att laga mat och servera upp till 40 personer.

  Länka till utrustningslista.

 • Outdoor cooking

  Outdoor cooking
  Tillsammans med en av våra instruktörer lagar ni er mat över öppen eld. Detta är en rolig utmaning och upplevelse för er att komma samman kring. Ni väljer om ni vill ha två- eller trerätters middag.
  Skapa unika minnen kring matlagningen och samarbeta för att skapa er måltid .

Boende

Farmors Holme Solsken

Vi har två olika typer av boenden – våra stugor och det hus vi kallar Villan. De flesta hus har fantastisk utsikt över Slätbaken, en vik av Östersjön.

Stugor

Stugor

I vår stugbacke med utsikt över Slätbaken har vi 10 stugor med 8-bäddars rum, mellan varje stugpar finns även ett litet rum med två bäddar. I stugorna bor man med lägerstandard. Toaletter och duschar finns i en separat byggnad.

Villan

Villan

Villan bjuder på bekvämt boende med bastu, samlingsrum, konferens-/matsal med kakelugn, kök, samt toaletter och duschar i korridoren. Huset har nio rum med fyra bäddar i varje rum, totalt 36 bäddar.

Tält

Tält

För den riktigt friluftsinriktade finns givetvis även möjlighet att tälta.

Samlingslokaler

Samlingslokaler

Behöver ni en samlingslokal för egna aktiviteter såsom morgonbön, andakter, lektioner, övningar eller lekar? Vi har flera alternativ beroende på vad ni vill använda lokalen till.

Ektorp

Ektorp

Ektorp är vårt samlingsrum där allt från lek, målning och konferensliknande tillställningar äger rum. Ljus och härligt luftig lokal med fönster längs två väggar. Här saknas toalett samt tillgång till vatten, därför är lokalen optimal att hyra i samtidigt som Villan, då dessa byggnader är nära varandra och Villan tillhandahåller det som saknas. Rymmer upp till 40 personer, beroende på om det önskas bord eller enbart stolar.

Utsikten

Utsikten

Utsikten är vårt senaste bygge skapat just för konferenstillfällen. Här kan ni få möblerat som skolsittning som rymmer 65 personer, eller ta biosittning och rymma närmare 80 personer. Önskas en mer relax tillvaro eller film finns saccosäckar att bekvämt slå sig ner i. Här har ni fantastisk utsikt, möjlighet att tända en brasa och tillgång till lättare kök.

 

KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Östra Ny, Brevik
610 30 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet

Translate »