Boka sommarboende 2020

Hem » Boka sommarboende 2020
Samla släkt och vänner för ett sommarparadis på Brevik. Boka upp aktiviteter för både vuxna och barn eller bara spendera dagarna med att bada, vandra, paddla och uppleva den vackra skärgårdsmiljön och avsluta kvällarna vid lägerbålet.

Presentation

Vi rekommenderar också ett besök på Kolmårdens djurpark eller vackra Folkparken centralt belägen i Norrköping. Välkommen till en oförglömlig Brevikssommar! 

Sommaren 2020 blev inte riktigt som planerat för oss och kanske inte för er heller? Därför öppnar vi nu upp gården för er att boka!

Stora grupper – hyr hela eller halva gården

Hyra hela gården, inkl. aktiviteter.
Över hundra bäddar fördelat på stugor, vandrarhem och enkelrum. Tillgång till egen matsal och storkök. Pris lämnas enligt offert, prisexempel från 100 000 kr/vecka för hela gården.

Hyra hela Villan.
Upp till 36 bäddar. Fördelat på 9 rum med gemensamt kök, matsal, bastu och sällskapsytor. Med duschar och toaletter i korridor.
Pris: vecka från 40 000 kr. Hyr enstaka dagar, gå in på Booking.com och sök efter Brevik Lägergård.


Stuguthyrning

I vår stugbacke med utsikt över Slätbaken har vi 8 stugor med 8 bäddar i varje stuga. I stugorna bor man med lägerstandard, helt och rent, med tillgång Stugbacken Brevik Stegeborgtill vatten, toaletter och duschar i en separat byggnad. Till stugorna följer möjlighet att laga mat i servicehus eller på grillar, samt nyttja samlingslokaler.

Bokning sker via Booking.com sök på Brevik Lägergård

Naturcamping med tält
– välj plats var du vill på gården (skogsläge, sjönära, ängsmark).

Vill du tälta mer privat i skogen men ha tillgång till dusch och WC, eller vill du ha närhet till samlingslokal och kök inne på gården? Hos oss kan du välja vart du ska sätta upp ditt tält. På Brevik finns det förutom vacker natur och närhet till skog och vatten, en hel del aktiviteter. Välkommen till en oförglömlig Brevikssommar!

Pris för självhushåll: 100kr/tält upp till 3 personer. (i priset ingår tillgång till servicehus.)
Köp till hushållsel för 40kr/dygn. Begränsat antal platser. Boka via offertförfrågan.

Hajkpaket – kanot, + stormkök + utrustning. Hajkinstruktion.
Läs mer här!

Efter att ni fått tillgång till ert boende har ni tiden fri för egna aktiviteter.

Vill ni ha mer planerade aktiviteter finns det möjlighet att boka egna pass med samarbetsövningar under ledning av våra duktiga instruktörer. Eller kanske vill ni ge er ut på Gruppdraget och lösa övningar på egen hand med karta, rep och kodnyckel? En tur med kanoterna är alltid uppskattat och kanske hinner ni också med en tur i vår bana Höjdaren uppe i trädtopparna?

Fotvandring, bad eller cykling är också aktiviteter som passar på Brevik! Under kvällarna kan ni tillsammans med andra samlas runt lägerbål för grillning eller andra  aktiviteter. Den vackra naturen gör det till en upplevelse att minnas länge!

Aktiviteter

 

Våra Aktiviteter


På Brevik finns det förutom vacker natur och närhet till skog och vatten, en hel del aktiviteter.

Vi har både höghöjdsaktiviteter som vår höghöjdsbana och linbanor, och teambuilding, kanoting och pilbåge.

Vi jobbar mycket pedagogiskt på Brevik med modellen TSU (Trygghet, Samarbete, Utmaning) och Utmaning Efter Eget Val där individen själv sätter sin nivå och utmanar den med stöd från gruppen.

Vi försöker också hålla nere gruppstorleken till 8-12 pers beroende på aktivitet för att alla individer ska ges möjligheten att utmana sig själva efter sitt val.

Mer information om våra aktiviteter hittar du lite längre ner.

Höjdaren

Höjdaren – Vår populära höghöjdsbana

Mellan plattformar på 6-8m höjd ligger Höjdaren, vår höghöjdsbana, där du med stöd av gruppen och din coach på marken, tar dig igenom olika typer av hinder.
Du kan välja att göra 2,5 eller 7 stationer.

Självklart sitter du säkrad i din sele under hela banan som avslutas med ett nervkittlande kliv rakt ut i luften.

Vi jobbar med grupper om max 12 personer och ett pass är 2 timmar långt.

Till toppen av sidan

Zipline/Travärstingen

Zipline och Travärstingen – Linbanor som pirrar i magen

Vi har flera linbanor, några små som ni får använda på egen hand men även ett Ziplinesystem med tre linbanor genom skogen.
Tillsammans med er instruktör får ni prova på att kasta er utför stupet, glida genom skogen och slutligen köra vår längsta linbana ”Travärstingen” som är en 240m lång resa över lägerområdet.

Det går också att bara åka Travärstingen och istället åka den flera gånger.

Travärstingen tar ca 1,5 timme och hela Ziplinesystemet tar ca 2 timmar för 12 personer.

Till toppen av sidan

Bergsklättring

Bergsklättring – På riktig bergvägg

Testa på vår 15m höga bergvägg medan kompisarna hejar på och ger dig tips på vägen upp till ringklockan.

Du sitter hela tiden säkrad i en toppsäkring och säkras av en instruktör. När du kommit så högt som du själv känner för, firas du lugnt ned till marken igen.

Du kan välja att klättra med dina egna skor, men vi har också klätterskor i alla storlekar att låna.

En bra storlek på grupp är 8 personer och ett pass är 45-60 minuter långt.

Till toppen av sidan

Backstapling

Backstapling – Balans på svajigt torn

Stapla läskbackar på varandra och klättra samtidigt upp på dem. Den här aktiviteten utmanar både din balans och känsla för höjd. Du sitter säkrad i en helkroppssele och har möjlighet att klättra på upp till 30 backar.

Till toppen av sidan

Kanot

Kanot – Paddla i havet eller i vår damm

Brevik ligger i vackra S:t Annas skärgård och det finns inget bättre sätt att uppleva den än i en av våra kanadensare.

Paddla fram mellan kobbar och skär i skärgården. Det finns även möjlighet att paddla i vår anlagda damm för de lite mindre vana paddlarna, där vi också har hängbroar och små öar att navigera runt.

Till toppen av sidan

Bågskytte

Bågskytte – Är du en Legolas eller en Robin Hood?

Med våra recurvebågar som är enkla att hantera får du prova på att skjuta på olika avstånd. Kan du träffa mitt i prick?

Till toppen av sidan

Trygghets- och samarbetsövningar

TS – Trygghets- och Samarbetsövningar för att stärka gruppen

Behöver ni lära känna varandra, få ihop gruppen lite mer eller vill ni ta chansen att få nya perspektiv på rollerna i er grupp? Våra kunniga instruktörer tar er igenom gruppanpassade program där individen i gruppen är i fokus. Vi jobbar efter en modell som heter TSU (Trygghet, Samarbete, Utmaning) där individen utmanas efter eget val med gruppen som stöd. Ofta lägger TS (som det också kallas) en bra grund inför våra höghöjdsaktiviteter.

Till toppen av sidan

Gruppdraget

Gruppdraget – Samarbetsäventyret som utmanar alla aspekter i gruppen

Ett samarbetsäventyr som är som en kombination mellan orientering och Fångarna på fortet. Ute i skogen ska du och din grupp hitta våra stationer och tillsammans lösa dem. Här testas både gruppens klurighet och gemensamma styrkor. I slutet, om ni löser koden, väntar ett pris.

Till toppen av sidan

Boende

Farmors Holme Solsken

Vi har två olika typer av boenden – våra stugor och det hus vi kallar Villan. De flesta hus har fantastisk utsikt över Slätbaken, en vik av Östersjön.

Stugor

Stugor

I vår stugbacke med utsikt över Slätbaken har vi 10 stugor med 8-bäddars rum, mellan varje stugpar finns även ett litet rum med två bäddar. I stugorna bor man med lägerstandard. Toaletter och duschar finns i en separat byggnad.

Villan

Villan

Villan bjuder på bekvämt boende med bastu, samlingsrum, konferens-/matsal med kakelugn, kök, samt toaletter och duschar i korridoren. Huset har nio rum med fyra bäddar i varje rum, totalt 36 bäddar.

Tält

Tält

För den riktigt friluftsinriktade finns givetvis även möjlighet att tälta.

Samlingslokaler

Samlingslokaler

Behöver ni en samlingslokal för egna aktiviteter såsom morgonbön, andakter, lektioner, övningar eller lekar? Vi har flera alternativ beroende på vad ni vill använda lokalen till.

Ektorp

Ektorp

Ektorp är vårt samlingsrum där allt från lek, målning och konferensliknande tillställningar äger rum. Ljus och härligt luftig lokal med fönster längs två väggar. Här saknas toalett samt tillgång till vatten, därför är lokalen optimal att hyra i samtidigt som Villan, då dessa byggnader är nära varandra och Villan tillhandahåller det som saknas. Rymmer upp till 40 personer, beroende på om det önskas bord eller enbart stolar.

Utsikten

Utsikten

Utsikten är vårt senaste bygge skapat just för konferenstillfällen. Här kan ni få möblerat som skolsittning som rymmer 65 personer, eller ta biosittning och rymma närmare 80 personer. Önskas en mer relax tillvaro eller film finns saccosäckar att bekvämt slå sig ner i. Här har ni fantastisk utsikt, möjlighet att tända en brasa och tillgång till lättare kök.

KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Östra Ny, Brevik
610 30 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet

Translate »